Psihološki roman

Praznik in Zamenjana zibelka

foto119983a

8. februar. Slovenski kulturni praznik. Dan, ko obeležujemo spomin na največjega slovenskega pesnika in se spominjamo njegove mojstrske poezije – Prešernov dan. Kdaj če ne danes, bo čas za kulturo in literaturo?😊

Vsi danes pišejo o Francetu Prešernu, njegovih pesnitvah in življenju, zato sem se odločila, da bom na svojem blogu pisala o knjigi, ki ni čisto nič povezana z njim. Na instagramu sem vas vprašala o kateri knjigi bi želeli brati prej – ženski oz. chick-lit ali psihološki roman. Izglasovali ste slednjega, zato vam predstavljam roman izpod rok britanske avtorice Sophie Hannah z naslovom Zamenjana zibelka.

zamenjana-zibelka

Kratka obnova:

Alice se 14 dni po porodu odpravi od doma, malo Florence pa zaupa možu v varstvo. A ko se po samo dveh urah vrne in pogleda v zibelko, se zanjo začenja prava nočna mora – nekdo je ljubko malo dojenčico zamenjal z drugim otrokom. David ne opazi razlik med dojenčkoma zato odločno zatrjuje, da žena laže ali pa je doživela živčni zlom. Kdo ima prav – je otrok v zibelki Florence ali Obrazek, kot je Alice poimenovala novega dojenčka? Komu verjamejo policisti? Ali za zamenjavo stoji še kaj večjega?

Moje mnenje o knjigi:

Ob začetku branja se mi je zdelo, da mi bo knjiga res všeč – je moja najljubša zvrst, tematika z zamenjanim otrokom pa je obetala veliko. A več kot sem je prebrala, več nesmiselnih dogodkov se je pojavljalo. (Ne bom šla v detajle, saj ne želim nikomur uničit konca.😉) Med branjem sem se velikokrat vprašala: “Zakaj si storila to?” Sploh proti koncu je bilo vedno več vprašanj. Če jo primerjam s kakšno drugo knjige istega žanra je imela ta, tudi precej predvidljiv konec in sem že po nekaj poglavjih sklepala kdo bo glavni krivec za nastalo zmedo. Moje mnenje je, da je zgodba res imela super zasnovo, ampak je na sredini izgubila vso logiko in ovrgla moja pričakovanja.

Ocena: 2,5/5

Do naslednjič, K. 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s