Psihološki roman

Gillian Flynn: OSTRINA

Končno spet mnenje o knjigi. Kdo je pogrešal takšne objave? 😀 Zadnje par tednov sem imela noro zapolnjenih s službo, tako da sem komaj kaj časa našla za branje. 😦 A kmalu končam s počitniškim delom in posledično začenjam srkati vase knjige, ki me čakajo na moji knjižni polički. 🙂

Tokrat pišem o knjigi Ostrina, avtorice Gillian Flynn. Me je navdušila ali razočarala? Zakaj ravno “ostrina”? Keep reading.. 😉

Kratka obnova:

“Nekatere družine so ljubeče, druge škodljive. Nekatere pa so smrtonosne.”

Zgodba nas popelje v idilično mestece Wind Gap, kjer je glavna junakinja Camille preživljala svoje otroštvo, da pa bi po smrti sestre zaživela na novo se preseli v Čikago. Tam postane novinarka pri časopisu, a po osmih letih jo preteklost dohiti, saj jo urednik pošlje v rojstni kraj, raziskovati zgodbo o umorjeni deklici in o drugi, ki je izginila. Bolj kot brska in zaslišuje meščane, bolj na plan prihajajo grozne skrivnosti. Kaj se v resnici dogaja v Wind Gapu? Kdo je morilec in ugrabitelj? Zakaj je umrla Camillina sestra? Kaj se dogaja s Camille in njeno mamo?

Moje mnenje o knjigi:

Kljub temu, da imam rada psihološke romane, me knjiga ni tako zelo pritegnila. Zdela se mi je nekoliko preveč temačna, sploh zaradi osebnosti nastopajočih oseb. Glavna oseba Camille je polna vrezanih besed, saj tako izraža svojo bolečino. “Ostrina” ostrih predmetov s katerimi si vrezuje besede, je zanjo manj boleča kot ostrina realnosti v kateri živi. Njena polsestra – preračunljiva in zlobna Amme, nas popelje v svet najstnic, ki so otročje a hkrati neverjetno prebrisane. Lik Camilline mame pa prikazuje patološko starševstvo, ki počasi razkriva, da je sovražnik ponavadi precej bližje, kot si lahko mislimo.

Komu knjigo priporočam?

Knjiga za katero moraš biti res pri stvari, saj je potrebnega nekaj razmišljanja in zbranosti, da razumeš kako in kaj. Priporočila bi jo nekoliko bolj resnim bralcem, ki so jim vpogledi v psiho ljudi ljubi.

Ocena: 2,5/5

Kaj pa vi? Ste že prebrali Ostrino? Kakšna se vam je zdela? Hitro mi sporočite svoje mnenje v komentarjih. 🙂

Do naslednjič, K. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s