Filmi

Zamenjan (Changeling)

Rezultat iskanja slik za changeling movie

Vir: Splet

Danes sem se odločila, da spišem objavo o mojem najljubšem filmu – Zamenjan (Changeling). Film, katerega sem gledala že vsaj 4x in me kljub temu vedno znova navduši.

Podatki o filmu:

Režiser: Clint Eastwood

V glavnih vlogah: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Jason Butler Harner

Leto izida: 2008

Zvrst: biografija, drama

IMDb ocena: 7,8/10

Kratka obnova:

Zgodba nas popelje v leto 1928 v Los Angeles, kjer živi Christine Colins (Angelina Jolie), mati samohranilka s svojim sinom Walterjem (Gattlin Griffith). Ko pa se Christine nekega večera vrne z dela, jo pričaka prazna hiša – Walter je izginil neznano kam. Njegovo izginotje prijavi Los Angeliški policiji, ki sproži iskalno akcijo. Po dolgih petih mesecih, najdejo dečka, ki ustreza opisu in pravi, da je Christinin sin – a ko ga le-ta zagleda v njem ne vidi sina, vendar tujca. Njenim opozorilom, da so pripeljali napačnega, nihče ne verjame, da ne bi metala slabe luči na policijo jo celo strpajo v psihiatrično bolnišnico. Ko pa na njeno stran končno stopi duhovnik in s sabo pripelje najboljšega odvetnika v državi, se začne sodni postopek, ki ruši vse.

Moje mnenje:

Film, ki navdušuje, šokira, te pusti v solzah. Ko pa izveš, da je vse posneto po resničnih dogodkih, te gane še bolj. Drama, ki me je resnično navdušila.

Ko sem film prvič gledala me je presenetil popolnoma nepričakovan konec. Po tihem sem pričakovala nekoliko bolj pozitivnega, a če bi ga spremenili, film ne bi pustil takšnega vtisa. Na trenutke je film zelo krut, a se mi zdi to neka lastnost, ki ga dela dobrega – brez nepotrebnih ovinkarjenj.

Všeč mi je bila igra Angeline Jolie, ki tako prepričljivo in res vživeto igra vlogo matere, ki se ji je porušil svet. Tudi s tehničnega vidika, se mi zdi zelo dobro posneto in zmontirano.

Enostavno ne vem kaj drugega bi povedala, saj imam v glavi le superlative s katerimi bi še lahko dolgovezila, a ne bom, saj želim, da si sami pogledate film in ustvarite svoje mnenje, za katerega pa bom vesela, če ga boste delili z mano v komentarjih.

Moja ocena: 9,5/10

Do naslednjič, K. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s